Profiili

Kalle Hakala

Luonne

Heikkoudet

INTP:n suurin heikkous on taipumus yksityiskohtien sivuuttamiseen tai niihin kyllästymiseen. Yksityiskohdat ovat INTP:lle ‘todellisen’ maailman epätäydellisyydestä seuraavia häiriötekijöitä, jotka vaikeuttavat älyllisesti rakennettavan ideaalisen maailman hahmottamista. Henkilökohtaisesti lisäisin tähän vielä huolimattomuudesta ydinalueiden ulkopuolella tulevan sekasorron. Kotitoimistoni on harvoin siisti.

Vakuuttava logiikko (INTP-A)

INTP:t ovat usein varautuneita, loogisia ja tiedonhaluisia yksilöitä. He ovat kiinnostuneita ajatuksista ja teorioista itsessään, ja heidän päämääränään on ymmärtää kuinka asiat toimivat. He ovat taitavia keskustelijoita ja väittelijöitä, ja heillä on kyky keskittyä tarkasti niihin asioihin, mistä he ovat kiinnostuneita. Toisissa ihmisissä INTP:t arvostavat erityisesti älykkyyttä.[4]

INTP on ennen kaikkea ajattelija ja hänen sisäinen maailmansa on paikka, jossa kaikki tieto on jäsennelty tarkkoihin loogisiin rakenteisiin. INTP:n mieli analysoi kaikki uudet kokemukset ja niistä kertynyt tieto sijoitetaan osaksi loogisesti jäsenneltyä kokonaisuutta.[5] -Wikipedia

Vahvuudet

INTP:llä on erityinen kyky uusien teorioiden ja ideoiden kehittelyyn ja analysointiin. He ovat luovia ajattelijoita, joilla on usein loistava oivalluskyky ja he pystyvät nopeasti ymmärtämään monimutkaisetkin abstraktit ideat. Heillä on myös usein poikkeuksellisen hyvä looginen ja rationaalinen päättelykyky minkä avulla he voivat analysoida teoriat läpikotaisin ja löytää niihin liittyvät ‘totuudet’. Onnellisimpia INTP:t ovat usein työtehtävissä, joissa he ovat suhteellisen riippumattomia ja voivat työskennellä yksin, kehitellen ja analysoiden monimutkaisia teorioita ja abstraktioita tarkoituksenaan löytää niiden taustalla oleva ‘totuus’.

Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet, vapaaehtoistyö

Kouluttaminen

Vapepan, SPR:n ja SPEK kansalaiskouluttaminen. Räätälöityjen vapaaehtoiskoulutusten järjestäminen.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Valmiuskouluttaja, Vapepa-johtaja, Paikallistoimikunnan sihteeri. Ylläpidän vapepaluoteispirkanmaa.fi -sivustoa. Mukana erilaisissa kehittämisprojekteissa sekä koetan aktivoida paikallisia toimijoita mukaan toimintaan.

Luonto-, eräily- ja vaellus harrastus

Luonto on erittäin lähellä sydäntä, ilman kosketusta luontoon koen elämäni vähemmän rikkaaksi. Kanootti, vaelluskengät, fatbike, you name it

Koira

Kotiani sisustaa nyt 1.8.2023 vuoden täyttävä valkoinen paimenkoira Velmu. Velmu jättää DNA jälkiä valkoisten karvojen muodossa joka paikkaan kulkiessaan ja yrittää epätoivoisesti saada isäntäsä mukaan leikkiin, vaikka keskellä yötä.

Lukeminen

Luen ja kuuntelen äänikirjoja. Faktaa, fiktiota ja fantasiaa, joskus jopa hyvin kirjoitettua fanikirjallisuutta. Äänikirjat ja podcastit yleensä kuulokkeissa kuuluvilla.

Vanhassa talossa asuminen

Ostin 2021 -48 rakennetun omakotitalon. Olen oppinut ajattelemaan “jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä, vaikka se olisi vain vähän rikki”.

Matkustaminen

Reppureissu, roadtrip tai carcamping matka? Kyllä! Mielellään Pohjoismaissa tai Balttiassa, kauneimmat maisemat maailmassa. Skotlanti ja Islanti on myös ihania kohteita.

Materiaalihallinta

Tai siis oikeastaan siviilissä sen materiaalin määrä ja halu hankkia joka harrastukseen hyvät varusteet, vaikkei säilytystilaa oikein olekkaan. Varusteet edellä harrastuksiin

Tietokoneet

Kasaan niin hyöty- kuin pelikoneita harrastuksena. Koska osat maksavat paljon niin kasaan mielelläni sinunkin koneesi! Osien kanssa näprääminen on kivaa. Ja tuntuu näitä verkkosivujakin syntyvän

Koulutukset


Erilaisten yrityspuolen koulutusten, kuten esimerkiksi laadunhallinnallisten tai työturvallisuuteen liittyvien räätälöityjen koulutusten rakentaminen ja pitäminen.

Nostoapu- sekä putoamissuojainten käyttökoulutukset.

Yhteiskunnallisen vaikutuksen ja YK Kestävän Kehityksen Tavoitteiden vaikutuksista ja niiden saavuttamiseen liittyvät koulutukset.

Kouluttajana olen kokenut erilaisten niin perinteisten kuin nykyaikaistenkin koulutusten pitäjä. Nautin tiedon jakamisesta sekä ymmärryksen levittämisestä. Minulla on iso koulutuspankki valmiina varsinkin yhteiskunnallisten toimijoiden ja yhteiskunnallisen turvallisuuden koulutuksia valmiina. Sivun alareunasta löydän suorat whatsapp- ja sähköposti viestilinkit, ota yhteyttä jos sinua kiinnostaa

Ammatillinen osaaminen

Tietojen käsittely

Microsoft office työkalujen käyttö, sisältäen vision ja projects. Suurtenkin tietomäärien hallinta yksinkertaisilla työkaluilla ja sen analysointi. Viitesanat talous, tuotanto

Projektihallinta

Projektoinnin, projektihallinnan ja asiantuntijoista koostuvan väliaikaisen organisaation johtokyky

Työturvallisuus ja lainsäädäntö

Työsuojelupäällikön ja riskienhallinnan tehtävät. Nostoapuvälineiden ja putoamissuojainten määräaikaistarkastukset sertifikaattinumerolla.

Esihenkilö

Yli kymmenen vuoden kokemus niin kiinteässä kuin muovautuvassa organisaatiossa esihenkilötehtävistä.

Laadun hallinta

Laatupäällikön, tuotannollisen ja toiminnallisen laadun valvonta, jatkuvan parantamisen ja ISO 9001 sekä ISO 140001 mukaisten laatukäsikirjojen luominen.

Myynti ja asiakashallinta

Niin vähittäis-, tukku- kuin projektimyynnistä kokemusta. Vuosina 2018-2020 saavutettu merkittävällä asiakkaalla 128% 12kk jatkuva trendin kasvu asiakassuhteen syventyessä.

Työmaatoiminnot

Erilaisilla asennus- ja asiakaskohteilla käyttöönotot, työturvallisuusarviot, riskinarviot ja interventiot.

Tuotannonsuunnittelu

Niin tuotannonsuunnittelulliset ja logistiset suunnitelmat kuin itse tuotantoyksiköiden sisäisen vuon suunnittelu.

Kehitystehtävät

Erilaisissa organisaatioiden ja teollisuuden kehitystehtävissä innovatiivinen ajattelu, kehittäminen ja jalkauttamisen hallinta.

Kielitaito

Kotimainen 5/5

Suomeksi taipuu ja aikoinaan Kuopiossa asumisen ansiosta ymmärrän myös kainuulaisia, savolaisia ja karjalaisia.

Englannin kieli 5/5

Englannin alkeet saatu jo ennen koulun aloitusta. Sujuva niin tekstinä kuin puhuen. Kirjakielinen kirjoittaminen hitaampaa, mutta keskustellen ei mahdotonta. Onnistuu pari aksenttiakin

Toinen kotimainen, Ruotsin kieli 3/5

Tämä varmaan olisi syytä hallita, mutta pakko se on vain myöntää, ei mene niin hyvin. Tyydyttävä suullinen ja kirjallinen osaaminen. Menestyn turistina, mutta valitettavasti ammattitason kielenhallintaa minulla ei ole.

Saksan kieli 2/5

Tavallinen arki saksa on ymmärryksen tasolla. Menestyn turistina, mutta valitettavasti ammattitason kielenhallintaa minulla ei ole.

Venäjän kieli 1/5

Pärjään tarvittaessa ja yritän opiskella lisää koko ajan. Kirosanat ja idiomit hallussa.

Useita muita kieliä

Turistitason osaaminen useasta eri kieliperheestä. Puheliaana miehenä omaksun kielten perusteita nopeasti