Patreon jäsenyyspalvelu avattu

Patreon on verkkoalusta, joka mahdollistaa sisällöntuottajille tilauspohjaisen sisältöpalvelun luomisen. Sen avulla tuottajat saavat rahoitusta suoraan faneiltaan, joko määräajoin tai julkaisujen perusteella. Näin faneista tulee tuottajan tukijoita (engl. patron). Patreonin perustivat muusikko Jack Conte ja kehittäjä Sam Yam vuonna 2013 ja se toimii Yhdysvaltojen San Franciscosta käsin.Wikipedia

Valitsin mahdolliseksi tukialustaksi itselleni Patreon tilin ja muodostin sinne maksumahdollisuudet. Alkaa edullisesta 1€/kk ja 5€/kk ja viimeisenä 25€/kk. Patreon on omanlaistansa sosiaalisen median alustojen tulonlähdettä. En itseäni tunne varsinaisesti sisällöntuottajaksi, mutta tunnen itseni paljon vapaaehtoistyön eteen tekeväksi henkilöksi. Esimerkiksi ylläpidän vapepaluoteispirkanmaa.fi -sivustoa täysin omasta pussitani ja pääosin olen ostanut alueellisen hälytysryhmän varusteista ison osan itse, omalla rahalla ja en todellakaan kadu sitä.

Mutta hankittavaa olisi niin paljon, mainostettavaa vielä enemmän. Näkyvyyttä, aktivointia ja uusia vapaaehtoisia hankkiessa saattaa useimpien aktiivisten toimijoiden pussin pohja näkyä. Itsellänikin talo ja elämä vaatii talouden kehittyessä enemmän ja enemmän saatavilla olevista resursseistani ylläpitoonsa.

Konsulttipalvelut, koulutuskorvaukset ja Patreon on minun ratkaisuni, miten hoitaa tätä taloudellista kehitystä. En oleta kohottavani tällä omaa henkilökohtaista tulotasoani tai elintasoani, vaan tarkoitukseni on kiertää kaikki suoraan takaisin toimintaan.

Patreonin kautta lahjoittamastasi kuukausittaisesta summasta menee 8% suoraan Patreonin sopimuksen kautta Patreonille. Tästä jäljellejäävästä osuudesta saan sitten laitettua 1$ kertakorvauksella summan Payoneer -palvelun kautta omalle pankkitililleni. Maksan tästä siirretystä summasta sitten vielä Suomen Valtion tuloveron. Toisinsanoen vuoden 1€/kk jäsenyydestä, jos se on ainoa jonka nostan palvelusta saan noin 6,46€ käteen, tämä on noin 55%.

Konsulttitehtävistä saamani tulos laskutan ukko.fi -palvelun kautta ja tämä palvelu laskuttaa 24% alv osuuden asiakkaalle tulevasta summasta. Lisäksi sinne menee palvelumaksu, joka on kaikkineen noin 20% summasta. Siihen päälle tietysti Suomen Valtion tulovero ja muut vastaavat maksut. Täten konsulttipalkkiosta saan Alv 0% summasta noin 40% omaan taskuun ja siten tähän toimintaan.

Kouluttajapalkkioita saan myös joidenkin järjestöjen, kuten Suomen Punaisen Ristin kautta, joista en maksa muuta kuin Suomen Valtion tuloveron. Näistä minulle suoraan “työsuhteella” maksetuista kouluttajakorvauksista, eli minun verokortille suoraan menevistä palkkiosta, minulle jää parhaiten käteen, yli 60%.

Jos haluat tukea toimintaa yleisesti, lue sivusto tue toimintaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *